Informatie over baiana

Staat jouw vraag er niet tussen? Stel hem via het formulier

2
E

Kan ik Baiana afhuren voor een feest of borrel?

Wat een goed idee om jouw bijzondere gelegenheid bij Baiana te vieren. Je bent van harte welkom. Net zoals onze andere gasten die tijdens jouw feest of borrel bij ons langskomen. Baiana is namelijk een open plek voor iedereen, dat is de reden waarom we niet aan geheel besloten feesten doen. Wil je meer weten over de mogelijkheden (die er namelijk wel zijn), dan raden we je aan even contact met ons op te nemen via info@baiana.nl

2
E

Mogen honden mee naar Baiana?

Zeker weten. Gezellig juist. Wel vragen we jou om je trouwe kameraadje overal aan de riem te houden, dus ook op het strand. Vinden we wel zo attent richting onze andere gasten die misschien wat minder gek zijn op viervoeters.
2
E

Waar komt de naam Baiana eigenlijk vandaan?

Van het vrolijke zomerse liedje van de Nederlandse dj Bakermat. Diezelfde sfeer wilden we creëren voor onze gasten. Je mag zelf oordelen of we daarin geslaagd zijn.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=iaGjz4dtr3o&ab_channel=BakermatVEVO[/embed]

2
E

Is de Waal veilig genoeg om in te zwemmen?

Daar is-ie dan: een van de meest gestelde vragen aan Baiana (in de zomer dan, hè). Het korte antwoord: zwemadviezen zijn niet onze afdeling. De Waal is een prachtige, grillige rivier die – doordat ze tevens de drukst bevaren rivier van ons land is – op elk moment van de dag een bijzonder schouwspel biedt. Maar die drukte op het water zorgt ook voor een sterke, levensgevaarlijke stroming. Hoewel je veilig kunt pootje baden is zwemmen gevaarlijker dan het lijkt. Als je hier meer over wilt weten, verwijzen we je naar de instantie die daar officieel over gaat: Rijkswaterstaat

2
E

Ik wil graag op het strand van Baiana liggen. Moet ik mijn eigen strandstoelen meenemen?

Nee joh, die laat je lekker thuis. Scheelt heel wat gezeul. Je kunt bij ons ligbedjes en parasols huren voor resp. € 10,00 en € 2,50 voor de hele dag. Goed geregeld, toch?

2
E

Ik heb een voedselallergie. Voorziet Baiana in geschikte hapjes en gerechten?

Maar natuurlijk. Op onze kaart staat precies aangegeven welke gerechten gasten met een bepaalde allergie zorgeloos kunnen eten. En dat zijn er heel wat!

2
E

Kan ik parkeren bij Baiana?

We hebben een beperkt aantal eigen parkeerplaatsen. Meer ruimte vind je aan de dijk en bij de ingang van park Lingezegen. Nog beter: kom op de fiets! Geen straf hoor, het is heerlijk uitwaaien op de dijk.

2
E

Kan ik mijn e-bike opladen bij Baiana?

Natuurlijk. Na een pitstop bij Baiana kunnen jij en je e-bike helemaal opgeladen de weg weer vervolgen.

2
E

Ik ben slecht ter been, is Baiana voor mij toegankelijk?

Jazeker. Het terras onder de platanen is gelijkvloers en ook op onze begane grond zijn er geen drempels of andere obstakels. De indeling is ruim opgezet, dus manoeuvreren met een rolstoel of rollator is geen enkel probleem.

2
E

Is Baiana de mooiste horecalocatie van Nijmegen?

Veel van onze gasten vinden van wel. Maar hier moeten we toch echt een kanttekening maken. Baiana ligt officieel in de gemeente Bemmel. Laten we het zo zeggen: misschien is Baiana de horecalocatie die in de wijde omtrek het mooiste uitzicht heeft op Nijmegen. Ook goed?

2
E

Wat zijn de openingstijden?

Onze openingstijden zijn:
Maandag - gesloten
Dinsdag - open va 12 u
Woensdag t/m zondag - open va 9 u

2
E

Kan ik met een grote groep (+10 pers) komen?

Wil je met een grote groep komen (vanaf 10 personen) dan is reserveren wel handig. Dit kan je het beste doen door even een berichtje te sturen naar info@baiana.nl dan bespreken we graag de mogelijkheden

2
E

Kan ik ook met cash betalen?

Cash is ook geld hoor ik je denken, maar Baiana is in die zin een cashless bedrijf. Er kan alleen met pin betaald worden.

2
E

Hoe kom ik in contact met Baiana?

Wij zijn het beste bereikbaar via mail info@baiana.nl, maar telefonisch kan ook natuurlijk via telefoonnummer 024-3243703

2
E

Wat is jullie locatie?

BAIANÁ is gevestigd aan de waaldijk 9 in Bemmel. Dit is zo’n 15 minuten fietsen vanuit centrum Nijmegen.

Staat jouw vraag er niet bij?

Stel hem hier